Der Touristik насочва поглед към зимен сезон 2021, големи отстъпки за ранни резервации

Вторият по големина туроператор в Германия започна да приема резервации за следващата зима, на фона на продължаващата несигурност относно перспективите за летните почивки тази година, съобщават от fvw. DER Touristik приема резервации за първия етап от планираната програма за зимата 2021/22, с широк спектър от отстъпки за ранни резервации.

Сред дестинациите на дълги разстояния клиентите могат да резервират практически всички хотели, които се предлагат за Мавриций, Сейшелските острови и Ла Реюнион, докато са налични около 60% от хотелите, предлагани в Тайланд от марките туроператори на групата Dertour, ITS, Jahn Reisen и Meiers Weltreisen. В допълнение, DER Touristik отвори цялата си програма за САЩ и Канада, както и около половината от зимната си програма за Латинска Америка, Карибите, Австралия и Нова Зеландия.

По отношение на дестинациите за къси разстояния, могат да бъдат резервирани около 100 хотела на Канарските острови, или като пакетни почивки, включително полети, или като резервация само за хотел. В Германия туроператорът предлага 50 хотела за почивка през следващата зима, като почти всички от тях вече могат да се резервират и за лятото на 2022 г. Няколко ски курорта в Австрия в популярни дестинации също са отворени за резервации заедно с избрани хотели и почивки в скандинавските страни ( Норвегия, Швеция, Финландия и Исландия).

Припомняме, че дългогодишният изпълнителен директор на DER Touristik Group заяви по време на ITB Berlin, че очаква тенденциите от миналото лято да продължат поне „през ​​следващата година и половина“. Той също така очаква повече фалити в туристическата индустрия и е критичен към държавната помощ за конкурентите.

В същото време резервациите ще продължат да идват много по-късно или в последния момент, докато клиентите ще искат повече гъвкавост и по-лесни възможности за анулиране, прогнозира Хартман. „Клиентите научиха, че понякога не е лесно да си върнеш парите за отменено пътуване.Това означава, че „гъвкавите тарифи“, предлагани в момента от туроператорите, може да са не само преходно решение“